2013. július 22., hétfő

Da klizi kao podmazano

Lubrikanti su seksualna pomagala koja služe isključivo jednoj svrsi - da uživate i vi i vaš partner
seks, lubrikanti

Stvari ne klize uvek onoliko glatko koliko bismo to voleli, a u tim situacijama najbolji prijatelj je lubrikant!
Na tržištu postoji više vrsta, ali uvek ostaje dilema kako prepoznati onaj koji bi vama i vašem partneru najviše odgovarao jer nisu svi isti. Ako primetite svrab ili neke druge negativne reakcije, odmah ga isperite i nemojte ga više nikad koristiti. Po pravilu lubrikanti ne smeju da škode zdravlju, a seks čine prijatnijim i zabavnijim.
Lubrikanti na bazi silikona
Ovo je višenamenski lubrikant. Vrlo je gladak i dugo deluje, a koliko god vam se to činilo kao prednost, može biti i nedostatak jer ćete ga osećati i nakon seksa. Za razliku od ostalih lubrikanata, ovaj ćete teško oprati. Sigurni su za korišćenje s kondomima.
Lubrikanti na bazi vode
Brojni parovi kažu da su upravo ovi lubrikanti najprijatniji i da povećavaju užitak, a dobri su i za analni seks. Ipak, brzo se suše i treba ih stavljati više puta tokom odnosa. Sigurni su za korišćenje s kondomima.
Kremasti lubrikanti na bazi vode
Slični su onima koji su samo na bazi vode, ali su malo drugačije teksture. Podsećaju na losion i odlični su za masturbaciju i vaginalni seks. Traju duže od lubrikanata na bazi vode i sigurni su za korišćenje s kondomima.
Oni se najređe koriste jer parovi teško pronađu vrstu ulja koja im odgovara. Odlični su za senzualnu masažu, masturbaciju, a nekima odgovaraju i kod analnog seksa.
Lubrikanti s ukusom
Mnogi parovi vole ovakve lubrikante, naročito za oralni seks. Ipak, veoma je važno obratiti pažnju na sve sastojke koji se nalaze u njemu i na to jeste li osetljivi na neki od njih. Na primer, ako ste alergični na jagode, nemojte koristiti lubrikant s ukusom tog voća!
Lubrikanti s glicerinom
Mogu da naruše PH ravnotežu vaginalne flore. Brojne žene izjavile su da ih ovakvi lubrikanti iritiraju i da uzrokuju nastanak gljivičnih infekcija, a neke dame zato ne bi smele da ih koriste. Ako ste i vi primetili određene iritacije, pre nego što ga kupite, pažljivo pročitajte sastav!
Osećaj hlađenja ili toplote
U ovim lubrikantima je velika količina glicerina kako bi se postigao željeni efekat. Nekima će se taj osećaj svideti, a ima i onih koji ga ne vole. Odličan je za oralni seks.
Za pojačanu osetljivost
Ovi lubrikanti često se nanose na klitoris i utrljavaju se nekoliko minuta kako bi se povećalo uzbuđenje i želja za seksom. To možete učiniti i s običnim lubrikantom jer će rezultati biti slični.
Kad se koriste?
Lubrikanti se koriste kod suve vagine, što je neizbežna pojava koja dolazi s godinama, u homoseksualnim odnosima, u slučajevima kad je vagina uska, a penis većih dimenzija, kad iz psiholoških ili drugih razloga postoje problemi s vlaženjem i prilikom korišćenja vibratora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése