2013. május 19., vasárnap

Briga o intimnim delovima tela

Evo nekoliko pravih načina kako treba voditi računa o svojim genitalijama.
Nežno se perite
Za pranje spoljnog dela vaginalnih usana koristite blag sapun, a unutrašnji deo perite samo vodom.Nije potrebno da perete unutrašnjost vagine, jer se ona sama čisti kažu ginekolizi.Ne radite vaginalna ispiranja, jer promeni normalnu vaginalnu floru.
Nosite pamučne gaćice
Pamučni donji veš obezbedjuje dobro  "provetravanje" što sprečava infekcije. To je pravi izbor, nego gaćice od sintetičkih materijala koje zadržavaju vlažnost.

Preskočite mirišljave proizvode
Ne koristite bilo kakve mirisne sapune, ili proizvode za kupanje u blizini vulve.Mirišljavi proizvodi mogu da iritiraju osetljivo tkivo vulve, što može da dovede do gljivične infekcije.
Pijte jogurt
Istraživanja pokazuju da 2 dl. jogurta dnevno sprečava razvoj gljivičnih infekcija.Iako niste skloni gljivičnim infekcijama dobro je da pijete jogurt jer možete da imate infekciju a da to i ne znate.Mnogo žene ne shvataju da su simptomi poput blagog svraba ili peckanja posle odnosa posledica je gljivične infekcije.
Opasna hlamidija
Infekcija hlamidijom je polno prenosiva bolest, skoro nikada ne daje simptome, a ukoliko se ne otkrije može da dovede i do neplodnosti.Ova infekcija može da ima teške posledice, žene bi obavezno trebale svake godine redovno da se  "testiraju".
Da li su  "reklamni  štos kondomi" manje efikasni od običnih?
Odgovor je NE.Važno je da na pakovanju piše da sprečava prenošenje infekcije, što znači da su prošli zakonski propisane testove.Neki  "štos kondomi"  se umesto od lateksa, prave od drugih matreijala, kao što je  poliuretan.Lateks kondom pružaju najbolju zaštitu os seksualno prenosivnih bolesti, uključujući i HIV infekcije.Kao zaključak pročitajte uvek šta piše na pakovanju pre nego što predjete na  "Stvar".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése