2013. május 19., vasárnap

Genitalna estetska hirurgija

Ginekolozi širom planete poprilično su uznemireni novim trendom koji se pojavio u svetu. Radi se o vaginoplastici, plastičnoj hirurgiji za vaginu, opasnoj i krajnje nepotrebnoj korekcijiji najintimnijeg simbola ženstvenosti
Ginekolog Džon Mikloš na mnogim ženama izveo je hiruršku intervenciju kojom im je zategnuo vaginu, jer se proširila nakon porođaja ili zbog starenja. Nakon zahvata, mnoge od tih dama su se doktoru požalile na svoj seksualni život.
Žene mi dolaze i žale se da više nemaju potrebu za seksom, budući da tamo dole više ništa ne osećaju. Siguran sam da bi i muškarcima opao libido i ne bi želeli da vode ljubav kada ništa ne bi osećali – priznao je Mikloš za Rojters.
Genitalna estetska hirurgija predstavlja samo mali ogranak američkog tržišta plastične hirurgije, ali svakako je u pitanju područje koje se neprekidno širi. Ovoliki rast je iznenađujuć, posebno kad se zna da je Američko društvo opstetičara i ginekologa još 2007. godine objavilo upozorenje u kojem izdražava zabrinutost zbog ovog zahvata.

Ginekolog Čeril Iglesija izt Vašingtona napisala je nedavno u stručnom magazinu kako nijedan od ovih zahvata nije dokazano delotvoran, a sasvim je jasno da može biti veoma štetan. Kritičari ovog trenda kažu da je ovaj trend postao popularan zbog prevelikih očekivanja žena da budu potpuno fizički savršene, a pritom im nisu predočeni rizici koji sa zahvatom dolaze.
S druge strane, Mikloš tvrdi kako je sve više žena zainteresovano za ovaj trend, od tinejdžerki pa do dama koje su prevalile sedamdesetu godinu života. Iako ovaj zahvat ne pokriva nijedno zdravstveno osiguranje, i za opreaciju je potrebno izdvojiti od 2.500 do 12 hiljada dolara, one ne odustaju.
Svakoj pacijentkinji kažem da je normalna i lepa baš takva kakva je. Nikad im ne bih sam predložio da se podvrgnu operaciji. No, sve je individualno i na ženama je da odluče – priča Mikloš.
Osim pomlađivanja vagine zbog njenog istezanja nakon porođaja ili godina, sve više žena odlučuje se i na ponovno devičanstvo. Stručnjacima nikako ne ide u glavu odakle pripadnicama lepšeg pola uopšte dolazi ideja da se odluče na takav jedan potez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése