2013. május 19., vasárnap

Kako prepoznati posesivnog partnera

Nasilnog je lako prepoznati i još lakše ostaviti i to treba uraditi čim prvi put dođe do izliva bijesa. Kako biste prepoznali ovog drugog, pročitajte više o znacima koji ga odaju.
Svako od nas na neki način pokušava suptilno da manipuliše partnerom, ali nekada se kod nekih javlja opsesivna želja da to čine u svakom trenutku. Postoje dve vrste muškaraca koji kontrolišu: nasilnici i oni koji manipulišu emocijama.
1. On vas obeshrabruje
Uvijek će se truditi da vam u teškim situacijama stavi do znanja da vi ne možete da funkcionišete bez njega. On vas ne poštuje i ne misli da je bilo šta što vi uradite dobro. Kada izgubite samopouzdanje, uživaće u plodovima svog truda.
2. Ne sviđa mu se što izlazite s društvom
Da li smatra da prijatelji loše utječu na vas? On počinje da “ocrnjuje” osobe s kojima se družite i da bira s kim možete otići na kafu. Krajnji cilj mu je da nemate nikog osim njega.

3. Tjera vas da sumnjate u sebe
On igra “igre” i trudi se da vas uhvati na trik pitanjima. Pokušava da vas zbuni i da vam kontradiktorne odgovore kako biste se loše osjećali i pred njim izgledali kao što gora osoba.
4. Hoće da zna sve o vama
On mrzi tajne i govori vam sve o sebi. Isto očekuje i od vas, pa se nemojte iznenaditi ako vam bude tražio šifru Facebooka. Želeći da zna svaki detalj iz vašeg života, a ako odbijete da mu ga ispričate, ponašaće se kao da ste ga jako povrijedili.
5. Uhodi vas
On želi da se viđate što je češće moguće i hoće da zna sve o tome šta radite.
6. Nije mu drago kada se provodite bez njega
Ovo je vrlo jednostavno primijetiti: Ako izađete s drugaricama jedno veče, on će biti ljut, naročito ako mu kasnije ispričate da vam je bilo lijepo.
7. Voli da likuje
Jedva čeka da nešto pogriješite, pa da vam kaže: “Jesam li ti rekao…” To mu je ujedno i omiljena uzrečica.
8. Ljubomoran je
U početku, ljubomora može djelovati kao interesantan začin vašoj ljubavi, ali poslije izvijesnog vremena shvatićete da njegova graniči sa ludilom.
9. Ne možete ništa da uradite bez njega
Čim nešto ostvarite sami, on se ponaša kao da to i nije neka bitna stvar. On misli da su svi vaši uspjesi posljedica njegovog angažmana, i da je jedini on sposoban da od vas “napravi čovjeka”.
10. Uvijek je u pravu
Ali vi niste. On uvijek prebacuje krivicu na druge osobe, a to će činiti i u odnosu s vama. Ako ikada pogriješite, trudiće se da vam to prebacuje do kraja života.
11. Ima dvostruke aršine
Ne sviđa mu se kad izlazite s vašim prijateljima, ali očekuje da budete puni razumijevanja kada on negdje pođe sa svojim. On sam stvara pravila i traži da ih slijedite.
12. On donosi odluke
U početku će djelovati kao pravi kavaljer koji uvijek zna šta želi, ali će se ispostaviti da manipuliše vama i donosi sve odluke umjesto vas.
13. Kada se usprotivite, on popušta
Ovo je vrlo perfidan metod kojim se služe posesivci: čim im se suprotstavite, ponašaju se kao da ste ih silno povrijedili. Možda će se čak i rasplakati. To čini kako biste vi posustali i pomislili da sve vrijeme vi griješite.
14. Osjećate da gubite slobodu
Zateći ćete se u situaciji da njega pitate za dozvolu šta god da poželite da uradite. Pretpostavljaćete da je on nešto najbolje što vam se desilo u životu i od njega ćete tražiti savjet za sve.
15. Više ne znate šta želite
Cijeli vaš život se vrti oko njegovih ciljeva. On vas ubjeđuje da ste samo s njim sretni i vi počinjete da vjerujete u to. Njegova sreća postaje vaša, kao i njegove potrebe i ukus. Međutim, ono što ne smijete zaboraviti je da veza ne treba da promijeni ono što ste, naročito ako ste već sretna osoba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése