2013. május 20., hétfő

Pristaju na seks da bi bile mršavije

Žene su spremne na seks čak i kad su iscrpljene samo da bi se oslobodile kalorija, otkriva nova anketa.
Ekonomska kriza i sve skuplja članstva u teretanama i fitnes klubovima naterali su žene da se okrenu seksu, kao najeftinijem načinu mršavljenja, piše Dejli mejl.
Istraživanja su pokazala da je 76 odsto žena spremnije na seks, čak i posle napornog radnog dana, ako žele da izgube koji kilogram. Takođe, dve trećine ispitanih dama priznaje da im je i usisavanje manje mrsko, ako ga posmatraju kao trening.
Za pola sata vođenja ljubavi izgubićete oko 150 do 250 kalorija, pa čak i do 350 , u zavisnosti koliko ste aktivni, objašnjava Keri Mekloski u svojoj knjizi "Seks kao dijeta" i dodaje da jednostavno ljubljenje za sat vremena sagoreva 200 kalorija.

Poznate ličnosti odavno govore o konceptu "seks fitnesa", a glumica Kim Katral seks stavlja na vrh svoje liste kada je vitka linija i lep izgled u pitanju.
Oko 200 kalorija sagorite: ako čistite kuću 48 minuta, razgledate izloge sat vremena, kuvate 123, smejete se 75 i ljubite 50 minuta.
Osim lepog izgleda seks ima pozitivan efekat i na zdravlje. Tako, lekari tvrde, da endorfin koji se luči tokom orgazma stimuliše imuni sistem i pomaže odbranu od mnogih bolesti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése