2013. május 19., vasárnap

Novopečeni supružnici i sex

Imaju li novopečeni supružnici bolji seksualni život od onih koji su već godinama u braku? Menjaju li deca sve? Ugledni američki portal ivillage.com istražio je seksualni život dve hiljade udatih žena.
Koliko često 'to' rade?
Najčešći odgovor Amerikanki je jednom do tri puta mesečno (23 posto žena između 18 i 49 godina), dok ih u stopu prate žene (21 posto) koje imaju više od 10 vrućih susreta sa suprugom na mesec. Kod devet posto njih uopšte nije bilo seksa.
Čak 81 posto udatih svoj seksualni život ocenjuje predvidljivim. Znati što partner voli ne ostavlja previše mesta za eksperimentisanje, no to ne mora uvek biti toliko loše. A najpredvidljiviji deo svakako je mesto, čak 70 posto njih zna gde će ljubavna igrica započeti i završiti, najčešće majke dvoje ili više dece. Više od polovine može predvideti i detalje, vreme, pozu i dužinu trajanja. Jedna od pet žena čak zna i kojeg će dana u nedelji spavati sa suprugom.

'Dušo ne večeras, boli me glava' više ne drži vodu
Čuvena fraza i nije toliko česta kao što se misli. Polovina žena u nedelji pre ispitivanja bila je raspoložena za igre u krevetu (58 posto).
Najzadovoljnije u krevetu su one između 18 i 29 godina, a najmanje one između 40 i 49 godina. Grupa od 30 do 39 godina u zlatnoj je sredini s 34 posto zadovoljnih. Rezultati su pokazali da žene s dvoje ili više dece nisu toliko nezadovoljne kao one bez dece.
Uprkos predvidljivosti, čak 48 posto udatih žena smatra da su upravo sa suprugom imale najbolji seks u životu (25 posto nije, dok je za njih 18 posto suprug i jedini partner s kojim su spavale).
Deca čak popravljaju tu statistiku – žene s decom češće kažu da su se udale za čoveka s kojim im je bilo najbolje u krevetu za razliku od onih bez dece.
Bračna obveza ili čista želja
Iako većina žena tvrdi da se nikad ne seksaju samo zbog osećaja bračne dužnosti (35 posto), od onih koje to čine u većini su žene s dvoje ili više dece (23 i 17 posto). Čak 12 posto ispitanica tvrdi da sa suprugom spava najčešće jer misli da im je to dužnost.
Maštate o Džordž Kluniju ili Džoni Depu dok se u krevetu?
Niste same. Šest od deset žena mašta o seksu s nekim drugim, posebno one kojima je seksualni život predvidljiv. Začinite svoj seksualni život i možda će vaš holivudski 'ljubavnik' postati prošlost.
Koliko visoko je seks na listi dnevnih prioriteta?
Dok bi 37 posto udatih žena najradije vodilo ljubav, njih čak 41 posto prednost daje snu. Ostale preferiraju gledanje filma (21 posto) i čitanje (16 posto).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése