2013. május 20., hétfő

Uredite svoj sexualni život

Nedostatak seksa je (pre)čest razlog razilaženja među partnerima. Preuzmite odgovornost za seks!
Dugogodišnje veze i seks

U dogogodišnjim se vezama često dogodi da seks postane bljutav. Mnoge zamerke pretežu na žensku stranu. Neki su tražili potvrde o ženskoj neiskričavosti pri seksu u gej vezama, u kojima navodno prilično brzo dođe do da seksualne mlakosti i pre svega neučestalosti polnih odnosa, jer se žene teško mogu staviti u "mušku ulogu".

No, bilo kako bilo,, u svim vezama seks s godinama postaje sve više stvar dogovora. Mnogi do toga ne dođu pa skoče u drugu vezu. Lakši put nije uvek i najbolji. Priča će se naime verojatno opet ponoviti. Uzbuđenje koje osećamo na početku veze je puno privlačnije od rada na vezi. Ali bez muke nema nauke. 
Veza bez seksa neće uspeti

Vezu bez seksa oblikujemo sami. Nesvesno ili ne, ali ipak. Svi znamo da ga želimo, ali se oko njega ne trudimo. Dakle, to znači da se ne posvećujemo partneru, jer nam se ne da.
Jednostavno ne nalazimo dovoljno vremena za to, ne zanima nas, radije bismo radili nešto drugo, a onda se žalili. Odlučimo se radije za razgovor s prijateljima, gledanje televizije, ili surfovanje po internetu.
Dosta puta iskrice počnu da sevaju na svim drugim poljima, samo ne tamo gde bi trebalo. Svađe postaju sve češće i burnije. Takvo stanje naravno ne govori o preteranoj odgovornosti upletenih.
Zašto je teško preuzeti odgovornost za seks?
Ne samo kada govorimo o seksu, već i uopšteno u životu nerado preuzimamo odgovornost za stvari koje nam ne uspevaju i u koje je potrebno uložiti neki trud. Najradije ih previdimo i pravimo se da ne postoje, a još radije krivimo partnera. Kada veza koja se sastoji od dana kada imamo seks i dana kada ne, odjednom postane veza u kojoj nemamo seksa, to za mnoge znači poraz. Mašu belom zastavicom i kapituliraju.
Drugi problem je podnošenje tereta krivice koji svaljujemo sebi na leđa. Odgovornost je teško preuzeti i zato što većina živi u uverenju da će se seks događati sam od sebe, da se svima oko nas događa, samo nama ne.
Treći je razlog i ukalupljenost u nezrele obrasce ponašanja za koje nemamo sposobnost da promenimo. Odgovorni ljudi su zreli ljudi.
Šta učiniti kada nema seksa?
čini se da je odgovor na dlanu. Najpre prst kojim pokazujete prema partneru uperite u sebe. Niko osim vas naime nije odgovoran za vašu sreću ili nesreću. To su samo izgovori.
Nije pitanje što nam neto radi, nego šta mu mi dozvoljavamo da nam radi. Ako vam se situacija bez seksa ne sviđa, uzmite stvari u svoje ruke. čak i ako ste žena, nema ništa loše u tome da izađete, zasučete rukave i primite se posla.
Jednako vredi za muškarce - milovanje i udvaranje vašoj ženi nije nešto što ćete raditi mesec dva, tri, već ceo život. I to ne znači da ste zbog toga manje muškarac.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése