2013. május 22., szerda

Kako nedostatak seksa utiče na zdravlje?

Seks je bez sumnje potreban ljudskom telu. Međutim, zbog svakodnevnih obaveza ljudi često ne primećuju signale koje im ono šalje. Najbolje je da posmatrate koliko negativnih misli i lošeg raspoloženja nestane odmah posle seksa. Imajte na umu i to da seks ne mora uvek da uključuje dve osobe. To znači i da je masturbacija jedna od opcija.

Signali koje možete da primetite zbog nedostatka seksa su nervoza, napetost, migrene, stres, gubitak apetita, smanjena potreba za snom, kontradiktorna osećanja o određenim osobama i česte seksualne fantazije.
Nepostojanje seksualnog života uzrokuje mnogo reakcija, a u ekstremnim slučajevima može da dovede do različitih teških stanja, osipa, iritacija, besa... Takve osobe mogu da počnu da povređuju ljude u svojoj blizini, jer nisu uspele da "pročitaju" znakove koje im telo šalje.

Kada jednom u potpunosti budete mogli da prepoznate znakove vašeg tela koji vam govore da vam je potreban seks, biće vam dosta lakše da prepoznate i periode kada se javljaju ovi neprijatni simptomi. Ako ovo uspete, moći ćete i da ih sprečite. Intervali variraju od osobe do osobe, a zavise i od određenh faktora, kao što su starost, pol, način života, psihičko stanje, trudnoća, menopauza...

Sve u svemu, pobrinite se da nađete vremena i analizirate sami sebe, vaše potrebe i želje. Na taj način ćete shvatiti šta bi trebalo da uradite da se "vratite na pravi kolosek".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése