2013. május 20., hétfő

Put do sve većeg užitka

Ako smo u seksu aktivni, više ćemo u njemu uživati! Dakle, koliko ćemo u njemu uživati ovisi o nama samim?! Ta tvrdnja zvuči prilično paradoksalno budući da vođenje ljubavi pretpostavlja dvoje ljudi koji razmjenjuju nježnosti. Pa ipak, uzvratiti nježnost moguće je samo ako se usredotočimo na vlastite osjećaje i otkrijemo ih partneru.
Biti aktivan, znači razgovarati s partnerom, reći mu šta volimo, a šta ne, voditi ga, ali i pokazati osjećaje - šapatom, mrmljanjem, pa čak i krikom (opustite se, zašto se suzdržavate?!) slobodno recite: 'Želim voditi ljubav', 'Dođi', 'Uzmi me' i slično.
Sretni ljubavnici, kaže seksolog Philippe Brenot, razgovaraju o svemu, komentiraju svoje uzbuđenje, otkrivaju jedno drugom svoje skrivene tajne. Previše parova funkcioniše na stereotipičan način, tako da svatko u sebi prosuđuje svoj odnos prema onom drugom, potiskujući na taj način svoju kreativnost i maštu, te zaboravljajući da svatko doživljava užitak na svoj način.
Općenito se smatra da muškarci tijekom odnosa mogu doživjeti jedna orgazam, a žene nekoliko; da oni ne vole previše predigru, a žene vole; da oni vole brzi seks, a žene uživaju u polaganom dosezanju vrhunca. no to ne mora uvijek biti tako, upozorava Brenot i savjetuje: 'Da bi seks bio dobar, bolje je da žena ne očekuje baš sve od muškarca, jer on nema čudesnu intuiciju da otkrije šta ona voli. Ona mu to sama mora otkriti, odnosno mora od sebe tražiti više nego od svog partner i ne treba čekati poljubac šarmantnog princa'. Dakle, pokažite inicijativu u ljubavnoj igri, jer to je ujedno i najbolji način da sačuvate i njegujete svoju psihičku i erotsku autonomiju.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése